Hoe je iemands werk corrigeert? Met dit feedback geven voorbeeld (2022)

Je wil niemand beledigen, demotiveren of tegen je in het harnas jagen. Toch wil je wel graag kritiek leveren als het werk van een van je werknemers of collega’s niet goed is. Hoe doe je dat, zonder gedoe? Hou dit script aan – hét voorbeeld van hoe feedback geven wel werkt, volgens een organisatiepsycholoog – en je boodschap komt altijd over zoals je wil. Kalm, professioneel en duidelijk.

Wat je hier leert

Hoe je het gesprek aangaat wanneer je kritiek op iemand z’n werk wil leveren door middel van een feedback geven voorbeeld.

Hoe dat werkt

Door niet de sandwich methode te gebruiken (maar wel een deel) en geen preek te houden (maar een dialoog) en zo in 5 delen elk gesprek naar verbetering inzet.

Wat je daar aan hebt

Je hoeft het lastige kritiek-gesprek niet meer te vermijden of ongemakkelijk te laten zijn. Op deze manier houd je het professioneel en effectief.

Waar kritiek leveren mis gaat

Je werkt met mensen. Dat is belangrijk om als eerst te onthouden. En mensen – van alle rangen en standen, orden en grootten – hebben allerlei gevoelens. Ze zijn geen machines die je instelt, aan het werk zet en bijstelt zodra ze geen optimaal werk leveren. Ze zijn zelfdenkende en psychologisch emotionele en trotse wezens. Heb je kritiek, dan krenk je al gauw die trots en zet je iemand misschien op het verkeerde pad aan het denken. Geef feedback (verkeerd) en je roept ongewenst de verkeerde emoties op. Negatieve emoties. Emoties als verontwaardiging, belediging, teleurstelling en zelfs verdriet. Misschien wordt iemand wel boos op je, of zichzelf. Niet wat je wil.

Het gevolg: je geeft je feedback verkeerd, met bovenstaande emoties als gevolg, of je geeft helemaal geen kritische feedback, om de hele situatie maar te vermijden. Wat je dan hebt: nog steeds een slecht presterende collega en niet het resultaat dat je graag ziet. Iets dat meestal niet overwaait, maar even slecht blijft of zelfs verergert. Voorkom dat, en geef jouw feedback goed.

Om te zorgen dat een feedbackgesprek écht goed gaat, moet je je manier van feedback geven aanpassen. Tactischer maken. Het gesprek psychologisch juist inrichten. Waardoor niemand zich beledigd of gekrenkt voelt en jij bereikt wat je wil bereiken: een optimaal werkende werknemer of collega, in een onaangetaste sfeer.

Hoe je iemands werk corrigeert? Met dit feedback geven voorbeeld (1)

(Video) Feedback geven: 4 manieren hoe het NIET moet

Hoe je wél feedback geeft – volgens de pro’s

Om te weten hoe je dat doet, moet je bij de pro’s zijn. Neem bijvoorbeeld deze organisatiepsycholoog met een specialisatie in omgaan met slecht presterende en moeilijke mensen – Amy Cooper Hakim, auteur van ‘Working with Difficult People’ – en deze ervaringsdeskundige Justin Dauer, auteur van ‘Cultivating a Creative Culture’. Zij weten hoe het hoort, uit research en ervaring. Op basis van de psyche en de praktische reacties van mensen.

Wat je volgens Amy vooral moet onthouden, zoals je nu eigenlijk al weet:

“Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon emoties en gevoelens heeft, die hij verbindt aan de informatie die hij binnenkrijgt.”

Wat jij zegt kun je wel goed en opbouwend bedoelen, maar als het slecht en demotiverend overkomt bij de ontvanger, heb je daar niets aan.

Wat je daarom voorop moet stellen is dat feedback geven geen monoloog is – jij geeft de mededeling, en de ander moet er maar mee aan de slag – maar dat het een dialoog betreft. Eentje waarin jij spreekt, de ander luistert én de ander gelegenheid te reageren heeft, waarop jij luistert en weer reageert. Dat is een gesprek.

En in dat gesprek moet je je vooral voorstellen hoe het voor de ontvangende partij is om deel te nemen. Hoe hij of zij het ontvangen van feedback verwerkt. Welke emoties eraan gekoppeld kunnen worden. Hoe het zou kunnen voelen, als jij op hun plek zou zitten.

Dus, zegt Justin, als dé gouden regel voor elk feedbackgesprek:

“Voer dit gesprek zoals je zou willen dat het gevoerd werd als jij aan de andere kant zat.”

(Video) 10 gouden regels voor het geven van effectieve feedback - Treams

En, de praktische uitvoering van die regel:

“Zolang de dialoog minder als een preek is en meer als een samenwerking, zijn er een hoop goede dingen die eruit kunnen voortkomen.”

Hoe dat er écht uitziet, in de praktijk?

Hét feedback geven voorbeeld – in 5 delen

We hadden je een script beloofd. Één goed feedback geven voorbeeld. Een stappenplan, om elk kritisch gesprek op die manier in te gaan. Geen letterlijke zinnen die je telkens opnieuw moet opdreunen als in een toneelstuk, maar een basis-script dat je kunt invullen per gesprek. In 5 delen.

1. Begin met een compliment

Nee, we gaan niet aan de sandwich methode beginnen, die vooral erg verwarrend is. Maar openen met iets goeds maakt het wel makkelijker om het gesprek te starten. Voor jezelf en voor de ontvanger. Iets dat Amy Cooper Hakim het “kussentje” noemt waarop de ander zacht kan landen na je kritische nieuws.

Geef daarom wat positieve feedback, voordat je start met de negatieve feedback. Het zet een open en prettige sfeer neer om te beginnen, zodat de ander ontvankelijker is voor wat je gaat zeggen.

Bovendien gebruik je dit compliment om het te verbinden aan de kritiek. Zo maak je je punt dat de slechte prestaties van je collega ongewoon en opvallend is, vanwege z’n sterke kanten.

Bijvoorbeeld:

(Video) Hoe geef ik feedback die leerlingen aan het denken zet? - ExCEL

“Je kracht om mensen te verbinden en overtuigen is echt een toegevoegde waarde voor ons team. Maar de laatste tijd zie ik dat je wat onvoorzichtig omspringt in de communicatie met klanten en collega’s. Dat ben ik niet van je gewend.”

2. Wees specifiek

“Het is cruciaal dat je als manager of HR vertegenwoordiger heldere en directe taal gebruikt”, zegt Amy Cooper Hakim. Alleen op die manier kan je collega namelijk ontdekken wat hij precies fout heeft gedaan en wat er beter kan in zijn manier van werken en resultaten.

Hoe je iemands werk corrigeert? Met dit feedback geven voorbeeld (2)

Maak duidelijk wat je bedoelt met concrete voorbeelden, adviseert Amy daarom. Kom bovendien alleen maar met feiten, geen meningen of interpretaties. Neem desnoods de ‘bewijslast’ mee in het gesprek, waarin je kunt aantonen wat je bedoelt en zodat er geen discussie over de feiten kan ontstaan. Alles voor de duidelijkheid.

Bijvoorbeeld:

“Ik zie bijvoorbeeld dat je erg laat bent met reageren op mails en dat je presentatie van vorige week niet goed overkwam bij de klant. Ze reageerden vooral erg verward en je had geen goede antwoorden op hun vragen.”

3. Vraag hoe je kunt helpen

Justin Dauer, op zijn beurt over de volgende stap:

“Dit gesprek mag geen dump-je-kritiek worden. Het moet een gezamenlijke inspanning zijn. Zeg daarom zoiets als: ‘Ik zie dat je je quotum niet behaalt. Wat kan ik doen om je te helpen?’.”

(Video) Feedback, hoe zit dat? Fontys Hogeschool ICT

Zie je hoe anders dit meteen overkomt dan wanneer je alleen maar zegt: “Ik zie dat je je quotom niet behaalt, dat moet beter” of “Ik zie dat je je quotum niet behaalt, wat ga je eraan doen om dat te veranderen?”. Laat de ander niet in de kou staan met jouw kritiek. Maak het een team effort.

4. Stel de volgende stap(pen) voor

Geef de ander de gelegenheid om te reageren. Zie hoe hij de kritiek oppakt. Welke redenen hij mogelijk aandraagt. En dirigeer het gesprek in de richting van vooruitgang. Dat deed je al door aan te geven hoe je kunt helpen. Nu maak je die hulp concreet:

 • Stel een cursus time management, assertiviteit of gesprekstechieken training voor, op basis van bedrijfsbudgetten die hiervoor ingericht zijn
 • Stel voor om samen naar presentaties te kijken, voor ze gebruikt worden in klant meetings
 • Stel voor om even een stap terug te zetten, wanneer de ontvanger aangeeft dat het vooral om werk overload en overmatige stress gaat.
 • Of vraag wat de ander denkt dat hij nodig heeft om vooruit te kunnen!

Wat de ander maar nodig heeft, bied jij aan binnen de mogelijkheden van je bedrijf, afdeling, team of jezelf.

5. Vat samen, volg op

Vraag degene tegenover je om hetgeen zojuist is besproken – de kritische punten en het plan voor verbetering – samen te vatten en naar je te mailen. Zo zorg je automatisch voor een ingebouwd reflectiemoment, zodat de ander nog even goed kan behappen wat er zojuist besproken is, en zo weet je zeker dat de ander begrepen heeft wat er besproken en afgesproken is. Bovendien heb je zo zwart op wit wat er de volgende keer, in een follow up bekeken moet worden. Over een week, 2 weken of een maand zit je weer bij elkaar en bekijk je de samenvatting:

 • Wat ging er mis,
 • Wat gingen we doen om het te verbeteren,
 • Hoe is het verbeterd?

Boek zo nodig nog meer follow ups in, of handel de kwestie daarmee af. Subtiel, samenwerkend, helder en professioneel. Zoals beloofd, met een simpel feedback geven voorbeeld

Hoe je iemands werk corrigeert? Met dit feedback geven voorbeeld (3)

Leren hoe je een goed gesprek voert?

In onze cursus gesprekstechnieken leer je verschillende lastige gesprekken op je gemak in gaan en effectief oplossen. Goed voor conflicten, feedback geven en ontvangen, op een goede manier motiveren of om je HR of leiderschap skills op te krikken. In 1 dag!

FAQs

Hoe geef je correct feedback? ›

Formule voor het geven van feedback
 1. Beschrijf veranderbaar gedrag.
 2. Beschrijf concreet en specifiek gedrag dat je zelf hebt gezien of gehoord.
 3. Gebruik een ik-boodschap.
 4. Geef aan welk effect dat gedrag op je heeft.
 5. Laat je gesprekspartner reageren.
 6. Vraag om het gewenste gedrag.
 7. Verken samen oplossingen of achtergronden.

Wat zet je op een feedback formulier? ›

Plat gezegd is een feedbackformulier een lijstje met vragen waar je je klanten, gebruikers, gasten of zelfs collega's vraagt antwoord te geven. Je vraagt wat er goed gaat, wat er beter kan, hoeveel moeite iets heeft gekost en of er nog tips of opmerkingen zijn.

Wat is feedback voorbeeld? ›

Ik-boodschap: Vertel de feedback vanuit jezelf. Op die manier verklaar je waarom je op een bepaalde manier reageert. Een ik-boodschap is: 'Ik merk dat ik mij niet goed kan focussen als ik hoor dat jij harde muziek aanzet. ' Een jij-boodschap is: 'Jij zorgt voor te veel geluidsoverlast met die harde muziek.

Wat zijn de 6 Feedbackregels? ›

De regels
 • Feedback moet specifiek en to the point zijn. ...
 • Feedback moet beschrijvend zijn en betrekking hebben op gedragsaspecten. ...
 • Beide partijen moeten hun voordeel met de feedback kunnen doen. ...
 • Feedback moet actueel zijn. ...
 • De ontvanger moet de feedback willen ontvangen.
19 Jul 2016

Waarom is het belangrijk om op een correcte manier feedback te geven? ›

Goede feedback zorgt ervoor dat iemand gemotiveerd blijft en inzicht krijgt in de effectiviteit van zijn acties. Maar de grens tussen feedback en kritiek is soms dun, waardoor het belangrijk is om het geven van feedback op een goede manier aan te pakken.

Hoe beoordeel je een collega? ›

De spontane ongecensureerde meningen van collega's over degene die feedback van jou moet krijgen, zijn ongezouten positief of negatief en vaak op niets gebaseerd. Haal dus niet de mening van anderen erbij, en vertrouw op je eigen inzichten. Dat maakt het feedbackgesprek eerlijker en sympathieker.

Hoe geef je een goede tip? ›

Hoe jij het beste tips en tops kunt geven
 1. Vermijd het woord 'maar'
 2. Wees zo concreet en specifiek mogelijk.
 3. Maak je zinnen (en aanloop) niet te lang.
 4. Houd het altijd bij jezelf.
 5. Begin jouw tips positief (ik vond dat je dit goed deed; wellicht kun je in het vervolg…)

Hoe maak je een beoordelingsformulier? ›

3 veelgestelde vragen over een beoordelingsformulier
 1. het beoordelingsformulier begint vaak met wat algemene informatie, zoals je naam, functie en datum van beoordeling.
 2. daarna volgen tabellen met criteria en je totale beoordeling.
 3. onderaan het formulier is ruimte voor een eventuele eigen reactie en zet je je handtekening.

Hoe breng je negatieve feedback? ›

9 tips: hoe geef je negatieve feedback?
 1. Wacht niet met je feedback. Wees doortastend en direct. ...
 2. Blijf kalm. ...
 3. Beschrijf het gedrag dat je zelf gezien hebt of gehoord. ...
 4. Zwijg zelf even. ...
 5. Waarom? ...
 6. Respecteer andermans mening. ...
 7. Wees duidelijk wat de gevolgen betreft. ...
 8. Denk vanuit de werknemer.

Hoe reageer je op positieve feedback? ›

Acceptatie: Het merk reageert op het compliment met een blijk van waardering, zonder inhoudelijk op het compliment in te gaan. Voorbeelden zijn: “dank/dankjewel”, of “wat leuk om te horen”. 2. Bevestigend commentaar: Het merk accepteert het compliment door deze te herhalen of te bevestigen.

Hoe collega wijzen op fouten? ›

Dit is de beste manier om een collega op een fout te wijzen
 1. Waarom je het niet zomaar moet laten gaan. ...
 2. Timing: doe het niet als je boos bent, maar wacht ook niet te lang. ...
 3. Wees specifiek. ...
 4. Laat iemand weten dat je hem of haar echt niet hebt afgeschreven.
28 Jul 2022

Hoe beoordeel je een medewerker? ›

Hoe pak je de beoordeling van een medewerker aan?
 1. SMART geformuleerd zijn.
 2. Betrekking hebben op de kerntaken van de medewerker.
 3. Alleen over resultaten gaan die de medewerker zelf kan beïnvloeden.
 4. Goed uitvoerbaar en haalbaar zijn (uitdagend mag, maar leg de lat niet te hoog).
 5. Voor beide partijen helder zijn.

Hoe beschrijf je een collega? ›

Op de vraag aan welke eigenschappen de ideale collega moet voldoen is de top 5 als volgt: betrouwbaar, behulpzaam, talentvol, vrolijk en aardig. Eigenschappen die veel minder vaak worden genoemd zijn: slim, zelfverzekerd en bescheiden. In de huidige samenwerking met collega's kunnen nog wel wat dingen verbeterd worden.

Wat zijn goede feedback vragen? ›

18 feedbackvragen voor zelfreflectie
 • Wat voor “soort” vrouw/man vind je mij? ...
 • Wat is volgens jou mijn grootste talent en welke eigenschap van mij waardeer je het meest?
 • Waar weet ik veel van?
 • Wat is één van mijn grootste succesverhalen, volgens jou?
 • Als ik een dier zou zijn, welk dier zou ik dan zijn en waarom?

Welke feedback technieken zijn er? ›

Er zijn namelijk verschillende methodes om feedback te geven. Hierbij kun je denken aan ik-ik-jij, 4 G's, tips en tops, 360 graden en de sandwich methode. Deze vier feedback methoden worden in deze blog uitgelegd: De ik-ik-jij methode.

Wat niet te doen bij feedback geven? ›

Om je een handje te helpen hebben we 10 belangrijkste dingen die je juist niet moet doen bij het geven van feedback voor je opgesomd:
 1. Geen feedback geven. ...
 2. Feedback geven vanuit boosheid. ...
 3. Negatieve feedback geven in het openbaar geven. ...
 4. Alleen negatieve feedback geven.
11 Sept 2019

Wat is positieve feedback geven? ›

Bij positieve feedback wordt er feedback gegeven door de goede eigenschappen van de feedbackontvanger te benadrukken. Dit kan door middel van het geven van complimenten. Positieve feedback kan ook gezien worden als een vorm van feedforward, omdat het ook de goede kwaliteiten van de ander benadrukt.

Wat zijn feedback regels? ›

Feedback veroordeelt niet, het is geen evaluatie, maar een toevoeging in de richting van een verbetering. Feedback geef je direct in het moment. Feedback dient gegeven te worden in de richting van gedrag. Feedback is effectiever wanneer het specifiek is in plaats van algemeen.

Hoe schrijf je een zelfbeoordeling? ›

Vandaag voert u een beoordelingsgesprek. Maar het is niet zomaar een beoordelingsgesprek dat u voert.
...
Naar een positief maar toch realistisch zelfbeeld
 • Let op de reacties uit uw omgeving. ...
 • Maak de juiste vergelijkingen. ...
 • Omring u met het juiste publiek en let op hun reacties.

Hoe ziet een beoordelingsgesprek eruit? ›

Aan een beoordelingsgesprek nemen altijd twee partijen deel: een werknemer en zijn leidinggevende. Je functie bepaalt welke rol je tijdens een beoordeling inneemt. De verhoudingen tussen beide partijen zijn tijdens een beoordelingsgesprek ongelijkwaardig: er is sprake van eenrichtingsverkeer.

Hoe draai je een filter? ›

Om te beginnen, rol je een uiteinde van het filter een beetje om. Vervolgens rol je het uiteinde tussen je vingers. Terwijl je dit doet, oefen je dichtbij het uiteinde meer druk uit, zodat het een girelle-achtige vorm krijgt. Bij het rollen druk je af en toe licht, om de cilinder te verstevigen.

Wat is een tricks? ›

Een trick is kunstje, een handigheidje. Bij een trick gaat het om een trucje dat je kunt gebruiken om iets sneller, of beter voor elkaar te krijgen. Iets waarvoor je meestal je handen nodig hebt.

Wat is de beste vloei voor een joint? ›

King size vloei is bij uitstek het type vloei dat je nodig hebt bij het draaien van een joint. Slim of Regular formaat is echter een persoonlijke keuze waarbij de jointdraaier een bredere vloei (Regular) of juist een smaller formaat (Slim) prettig vindt om een joint van te rollen.

Wat is een holistische beoordeling? ›

Holistische oordelen zijn oordelen waarbij de invloed van deelaspecten op het totaal niet vastligt.

Hoe beoordeel je een stagiaire? ›

Bij de beoordeling van de stage grijpt de beoordelaar er dan ook naar terug en gaat hij of zij na in welke mate de student ze beheerst. Formuleer de eindcompetenties daarom concreet genoeg, of concretiseer ze verder in observeerbare criteria. Zo kunnen ze als maatstaf dienen tijdens observaties of voor stageverslagen.

Hoe geef je feedback zonder te kwetsen? ›

Dit zijn de gouden regels van het kritiek geven
 1. Beschouw kritiek als feedback. Vind je kritiek een lastig woord? ...
 2. Kies een goed moment uit. ...
 3. Bouw je kritiek op. ...
 4. Plaats jezelf in het perspectief van de ander. ...
 5. Luister naar de ander.
21 Nov 2019

Is positieve feedback gelijk aan een compliment? ›

Positieve feedback en complimenten leveren de ander op: -‐ Positieve aandacht -‐ Erkenning van inzet en gedrag -‐ Enthousiasme en betrokkenheid. Scheid het geven van complimenten van het geven van feedback. Gebruik geen complimenten om feedback te verzachten.

Hoe spreek je medewerkers aan op afwijkingen? ›

Je creëert zo een setting waarin je openlijk met elkaar kunt praten. Na de IK-IK-JIJ boodschap geef je aan welk gedrag je wilt zien. Dit helpt je medewerker verder. Belangrijk is om niet alleen kritiek te geven, maar vooral in gesprek te gaan over een oplossing die beide partijen past.

Hoe kun je iemand aanspreken op gedrag? ›

Als je iemand wilt aanspreken op gedrag geldt dat het gedrag je dwars zit en je een uitgesproken mening hebt over wat de ander doet. “Dat is geen neutrale constatering, maar een normatieve opvatting” aldus Invloedexpert Linda Kluijtmans. “Je gaat dit gesprek aan met de intentie om het gedrag te veranderen.

Hoe om te gaan met lastige medewerkers? ›

Zes gouden, algemene adviezen:
 1. Accepteer dat moeilijke medewerkers niet willen en kunnen communiceren en alleen aan zichzelf denken;
 2. Probeer ze te begrijpen, blijf professioneel en organisatiegericht. ...
 3. Stel u flexibel op. ...
 4. Relativeer het gedrag van de lastpakken. ...
 5. Probeer de humor van sommige situaties in te zien.
9 Feb 2009

Hoe meet je betrokkenheid van medewerkers? ›

Een veel gebruikte Key Performance Indicator om de betrokkenheid van je medewerkers te meten is de employee Net Promoter Score (eNPS). Om deze score te bepalen stel je jouw medewerkers één vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat jij je werkgever aanraadt bij anderen?

Wat is belangrijk bij een beoordelingsgesprek? ›

Tips van Works: een beoordelingsgesprek voorbereiden

Vraag aan je leidinggevende welke zaken hij wil bespreken. Denk kritisch na over je eigen functioneren, reflecteer goed op jezelf. Daarbij kun je de agenda van het vorige punt als leidraad gebruiken. Lees oude beoordelingsverslagen nog eens door.

Hoe collega overtuigen? ›

Met deze 3 technieken overtuig je jouw collega's
 1. Probeer je gevoel te parkeren en ga op zoek naar een sfeer van eenheid.
 2. Wij mensen houden namelijk van voorspelbaar gedrag.
 3. Grijp je kans en geef aan dat jij wel bereid bent om de taak op je te nemen.
8 Oct 2019

Hoe bedank ik mijn collega's? ›

Deze passen bij iedere gelegenheid en collega:
 1. Bedankt voor de fijne samenwerking. Succes bij de volgende stap in jouw carrière.”
 2. “Heel erg bedankt voor de goede tijd samen. Je was een top collega!”
 3. Bedankt voor de gezelligheid op de werkvloer.”
 4. “Ik wil je ontzettend bedanken voor de gezellige tijd op het werk.”

Wat zijn feedback vragen? ›

Om feedback vragen

Als je feedback geeft, geef je de ander informatie over hoe de ander bepaald gedrag heeft vertoond, wat dit met jou deed en kun je eventueel aangeven wat de ander misschien anders kan doen. Hierbij hoeft het trouwens niet enkel te gaan op negatieve feedback.

Wat is het verschil tussen positieve en negatieve feedback? ›

We onderscheiden positieve en negatieve feedback. Positieve feedback benadrukt de sterktes van een medewerker, terwijl negatieve feedback zich vooral focust op het veranderen of uitbannen van ineffectief of ongewenst gedrag.

Hoe feedback toepassen? ›

Iets te doen!
 1. Luister actief. Wie feedback ontvangt, is gebaat bij actief luisteren. ...
 2. Vraag om toelichting. Is je niet helemaal duidelijk wat de ander bedoelt, vraag dan om een toelichting. ...
 3. Toon waardering. Een gouden regel is de ander te bedanken voor zijn informatie. ...
 4. Denk erover na. ...
 5. Doe iets met de feedback.

Hoe geef je feedback in de zorg? ›

Feedback: elkaar aanspreken
 • Zorg voor een rustige omgeving waar je niet gestoord wordt.
 • Neem de tijd.
 • Geef geen feedback als anderen erbij zijn.
 • Informeer of de ander er voor openstaat, kies het juiste moment.
 • Spreek in de ik-vorm: het is jouw mening, anderen kunnen anders denken.

Welke feedback technieken zijn er? ›

Er zijn namelijk verschillende methodes om feedback te geven. Hierbij kun je denken aan ik-ik-jij, 4 G's, tips en tops, 360 graden en de sandwich methode. Deze vier feedback methoden worden in deze blog uitgelegd: De ik-ik-jij methode.

Wat moet je vooral niet doen in het geven van feedback? ›

Om je een handje te helpen hebben we 10 belangrijkste dingen die je juist niet moet doen bij het geven van feedback voor je opgesomd:
 • Geen feedback geven. ...
 • Feedback geven vanuit boosheid. ...
 • Negatieve feedback geven in het openbaar geven. ...
 • Alleen negatieve feedback geven.
11 Sept 2019

Wat zijn goede feedback vragen? ›

18 feedbackvragen voor zelfreflectie
 • Wat voor “soort” vrouw/man vind je mij? ...
 • Wat is volgens jou mijn grootste talent en welke eigenschap van mij waardeer je het meest?
 • Waar weet ik veel van?
 • Wat is één van mijn grootste succesverhalen, volgens jou?
 • Als ik een dier zou zijn, welk dier zou ik dan zijn en waarom?

Hoe breng je negatieve feedback? ›

9 tips: hoe geef je negatieve feedback?
 1. Wacht niet met je feedback. Wees doortastend en direct. ...
 2. Blijf kalm. ...
 3. Beschrijf het gedrag dat je zelf gezien hebt of gehoord. ...
 4. Zwijg zelf even. ...
 5. Waarom? ...
 6. Respecteer andermans mening. ...
 7. Wees duidelijk wat de gevolgen betreft. ...
 8. Denk vanuit de werknemer.

Hoe geef je feedback zonder te kwetsen? ›

Dit zijn de gouden regels van het kritiek geven
 1. Beschouw kritiek als feedback. Vind je kritiek een lastig woord? ...
 2. Kies een goed moment uit. ...
 3. Bouw je kritiek op. ...
 4. Plaats jezelf in het perspectief van de ander. ...
 5. Luister naar de ander.
21 Nov 2019

Wat is een 360 graden feedback formulier? ›

Wat is 360 graden feedback? Met 360 graden feedback worden je werknemers beoordeeld door meerdere mensen. Dit kunnen allerlei personen zijn die met je werknemer te maken hebben, zoals managers, directe collega's en zelfs klanten.

Wat zijn feedback vragen? ›

Om feedback vragen

Als je feedback geeft, geef je de ander informatie over hoe de ander bepaald gedrag heeft vertoond, wat dit met jou deed en kun je eventueel aangeven wat de ander misschien anders kan doen. Hierbij hoeft het trouwens niet enkel te gaan op negatieve feedback.

Videos

1. Webinar ‘Inclusief communiceren. Hoe werkt dat?’ | SER Diversiteit in Bedrijf
(SER Diversiteit in Bedrijf)
2. Webinar (G)een betekenis geven aan probleemgedrag
(masja lebouille)
3. Hoe maak je een sterke griffie voor een sterke raad?
(Nederlandse Vereniging voor Raadsleden)
4. Werkbezoek Zuyderland Medisch Centrum
(Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg)
5. Masterclass HR | Sanny & Mark geven belangrijke HR-tips aan mkb'ers (interview)
(ICT Campus)
6. Hans Teeuwen - Dat Dan Weer Wel - Eerlijkheid
(Comedy Station Nederlandstalig)

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 09/14/2022

Views: 5459

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.